1. | 11 | 01.

Sajtóközlemény infoblokk_kedv_final_cmyk_esba

A testmozgás fizikai és fiziológiai modellezésére alapuló újszerű eljárás és eszközpark kialakítás az egészségmegőrzés és a rehabilitáció innovatív támogatására

A 2006-ban alapított, 100%-ban magyar tulajdonú KENSAI Kft. a GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00376 azonosító számú pályázat keretében 57,21 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló kutatás-fejlesztés-innovációs projekt eredménye jelentős mértékben járul hozzá a cég versenyképességének növeléséhez, piaci szerepünk növeléséhez.

Kecskeméten, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósításra kerülő projekt célja olyan szolgáltatások kidolgozása, amelyek aktívan segítik a betegségmegelőző, egészségmegőrző, egészségjavító és rehabilitációs tevékenységeket. Ezt a különböző korosztályú embertársaink mozgáskultúrájának, fizikai aktivitásának fejlesztésével (edzésprogramok, mozgásterápia, rehabilitáció), illetve a mozgásszervi és kardiovaszkuláris eredetű betegségek megelőzésének és korai felismerésének intelligens támogatásával kívánjuk elérni. Ehhez létre kell hoznunk az egészségügyi és testmozgás paraméterek monitorozására alapuló megbízható egészségprofil alkotást, a testmozgások szakszerű fizikai és fiziológiai modellezését, illetve a kényelmes mozgáselemzést és automatizálható mozgásforma tanítást. Ezek révén olyan diagnosztikai eszközkészletet adunk az orvosok, mozgásterapeuták, családtagok kezébe, amelyet a rehabilitáltak, idős személyek, vagy aktivitásukat fejleszteni vágyók mozgáskultúrájának ápolására, javítására használhatnak. Mindezt egy egyszerű, költséghatékony fizikai és fiziológiai paraméter gyűjtő/feldolgozó rendszer, újszerű eljárások kidolgozásával és az ezekből épített innovatív egészségügyi és mozgáskultúra fejlesztő keretrendszer létrehozásával kívánjuk elérni. Az eszközkészletek lehetővé teszik az egymásra épülő, szinergikus egészségmegőrző szolgáltatásaink létrehozását, betöltve a jelenlegi megoldások piacán tapasztalható űrt. A létrejövő megoldásainkra alapozva megtervezünk és bevezetünk több olyan szolgáltatást is, amelyek alkalmasak egészségmegőrző megoldások nyújtására. Segítik a mozgási, fizikai aktivitás fenntartását, monitorozzák rövid és hosszú távon az aktivitás alakulását.

A projektről bővebb információt a www.kensai.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Cserényi András ügyvezető

Elérhetőség: cserenyi.andras@kensai.hu